U bent hier

Zorgen over kinderopvang

Trefwoorden: informatieverstrekking

Een gescheiden man die eerder bij de ombudsman is geweest omdat hij zich zorgen maakte over de vele lange dagen die zijn dochters op de kinderopvang doorbrengen, komt opnieuw bij de ombudsman. Hij stelt dat WIJ hem eerder niet correct heeft geïnformeerd over de reden van de kinderopvang. Volgens WIJ moesten zijn dochters naar de kinderopvang vanwege hun taalontwikkeling. Maar de man heeft nu begrepen dat zij daar vanwege een niet verplichte inburgeringscursus van de moeder naar toe gingen. Volgens de man is de indicatie voor de kinderopvang gestopt omdat de inburgeringscursus is afgerond.
De ombudsman legt uit dat het niet aan WIJ is om de man te informeren over de reden van de kinderopvang. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om elkaar te informeren. Dat WIJ de man onjuist heeft geïnformeerd is de ombudsman niet gebleken. Het klopt dat de dochters vanwege de inburgeringscursus naar de kinderopvang gingen. Maar zij gingen en gaan nog steeds (ook) vanwege hun taalontwikkeling naar de kinderopvang.
Daarnaast klaagt de man erover dat WIJ hem in verband met de kinderopvang informatie over zijn inkomsten heeft gevraagd. Terwijl tijdens het eerdere onderzoek van de ombudsman is gezegd dat WIJ er geen bemoeienis mee heeft dat zijn kinderen naar de kinderopvang gaan.
WIJ laat de ombudsman weten dat zij niet correct heeft gehandeld als het gaat om het opvragen van inkomensgegevens bij de man. WIJ heeft de man hier excuses voor aangeboden. De ombudsman stelt vast dat WIJ daarmee de fout corrigeert.