Tekstgrootte
kleiner groter

Onderzoeken Maatschappelijke Ontwikkeling

Waar blijft de stadjerspas? 19.1.015

Trefwoorden: stadjerspas, termijn

Een vrouw vraagt, na verlies van haar stadjerspas, via internet een nieuwe pas aan. Op de website van de gemeente staat vermeld dat een nieuwe stadjerspas na aanvraag binnen tien werkdagen naar het huisadres van de aanvrager wordt gestuurd. De vrouw ontvangt echter geen nieuwe pas. Zij vraagt de stadjerspas daarop meerdere malen opnieuw aan en stuurt daarnaast diverse e-mails over haar stadjerspas naar de gemeente. Ook hierop komt geen reactie. De vrouw neemt vervolgens telefonisch contact op met de gemeente en haar wordt enkel geadviseerd een e-mail te sturen. Omdat de vrouw al diverse e-mails heeft gestuurd accepteert ze dit antwoord niet en gaat naar de ombudsman. De ombudsman belt nog dezelfde dag met een medewerker van de afdeling Stadjerspas van de gemeente. De aanvragen en e-mails van de vrouw zijn niet terug te vinden in het systeem. Hiervan wordt melding gemaakt bij de beheerder van het systeem. Om de vrouw niet langer te laten wachten, wordt er meteen een nieuwe stadjerspas voor haar aangemaakt. Die krijgt zij zo snel mogelijk thuisgestuurd. Dat is netjes. 

Stadjerspas zonder e-mailadres 19.1.029

Trefwoorden: digitalisering

Een vrouw vertelt dat ze al jaren een stadjerspas wil. Omdat ze geen e-mailadres heeft, krijgt ze echter steeds te horen dat dit niet kan. De ombudsman meldt de vrouw dat een eerder onderzoek heeft uitgewezen dat de gemeente ook zonder een e-mailadres een stadjerspas afgeeft. Omdat dit onderzoek al van enige jaren geleden is, gaat de ombudsman na of dit nog steeds het geval is.
De gemeente bevestigt dat de vrouw ook zonder e-mailadres een stadjerspas kan krijgen. Ze zal zonder e-mailadres alleen geen nieuwsbrieven en aanbiedingen ontvangen. De vrouw laat weten dat ze voor deze informatie wel bij vrienden terechtkan. De gemeente zal contact met de vrouw opnemen om een stadjerspas voor haar te regelen. Daarmee is de kwestie opgelost.

Deel deze pagina op