U bent hier

Schoon genoeg van wachten

20.6.020 Stichting WIJ

Trefwoorden: reactietermijn, verwachting


Een man heeft van WIJ te horen gekregen dat hij in aanmerking komt voor huishoudelijke ondersteuning. Het enige wat hij nog hoeft te doen is het ondersteuningsplan te ondertekenen en terug te sturen, zodra hij dat ontvangt. Drie weken na deze boodschap heeft hij het plan echter nog steeds niet ontvangen.
Omdat het niet de eerste keer is dat de man wacht op een reactie van WIJ, meldt hij zich opnieuw bij de ombudsman. De vorige klacht die de ombudsman heeft onderzocht (20.6.016) ging ook over het uitblijven van reacties van WIJ. Naar aanleiding van de aanbeveling van de ombudsman in die zaak is er contact geweest met de man. Dit was 14 maanden na het eerste verzoek van de man om huishoudelijke hulp.
Vanwege deze lange voorgeschiedenis en de urgentie – er is nog steeds geen schoonmaakhulp -  vraagt de ombudsman met spoed een reactie bij WIJ. Die komt een week later. Daaruit leidt de ombudsman af dat de man het plan inmiddels heeft ontvangen, ondertekend en teruggestuurd. WIJ heeft contact gehad met een zorgverlener en naar verwachting kan de hulp binnen 2 weken starten. Hiermee lijkt het einde nu in zicht en dat is mooi.