Tekstgrootte
kleiner groter

Weinig weekgeld

18.6.076 Stichting WIJ

Trefwoorden: bewind, inkomen, hulp/ondersteuning

Een ruim 80-jarige man vertelt tijdens het spreekuur dat hij problemen heeft met zijn financiën. Hij heeft een redelijk goed inkomen, maar dat gaat allemaal naar zijn bewindvoerder in Drenthe. De man vertelt dat hij maar € 10,- per week krijgt. Van zijn vakantiegeld heeft hij eenmalig € 20,- gekregen. Het is echter erg weinig, terwijl de man voldoende geld op zijn rekening lijkt te hebben staan. De man is door de woonvoorziening waar hij verblijft, naar de gemeente gestuurd. Daar is hij geweest, maar die verwees hem weer naar zijn bewindvoerder. De man voelt zich van het kastje naar de muur gestuurd en krijgt geen uitleg waarom hij maar zo weinig geld krijgt per week.
De ombudsman vraagt toestemming aan de man om contact op te nemen met het WIJ-team. De man vindt dat prima. De WIJ-manager zegt de ombudsman vervolgens toe dat een van de medewerkers contact met de man zal opnemen. De man komt een week later terug om te vertellen dat hij contact heeft gehad met het WIJ-team en dat die gaan uitzoeken hoe het zit. Dat is mooi en daarmee eindigen de bemoeienissen van de ombudsman.


Deel deze pagina op

Nieuws

Adres onbekend

13 augustus 2019

Een man heeft sinds 2007 een zomerhuisje op een volkstuincomplex. In 2018 hoort hij over de mogelijkheid van inschrijving op dit adres. Als hij hierover contact opneemt met de gemeente, krijgt hij tot zijn verbazing te horen dat het adres niet bestaat en zelfs nooit heeft bestaan.

lees verder »

Coulante houding gemeente

07 augustus 2019

Een vrouw laten weten dat haar uitkering is geblokkeerd. Ze probeert hierover in contact te komen met de sociale dienst en afspraken te maken over de wijze van terugbetaling, maar ze komt niet verder.

lees verder »

Rekeningnummer ten onrechte toegeschreven

07 augustus 2019

Een man beklaagt zich over de klachtafhandeling door het Noordelijk Belastingkantoor. Hij is bezig zaken te regelen voor zijn vorig jaar overleden broer. Het Noordelijk Belastingkantoor zou de teveel betaalde belasting hebben gestort op een rekening die niet van (de erven van) zijn broer is.

lees verder »