Tekstgrootte
kleiner groter

Weinig weekgeld

18.6.076 Stichting WIJ

Trefwoorden: bewind, inkomen, hulp/ondersteuning

Een ruim 80-jarige man vertelt tijdens het spreekuur dat hij problemen heeft met zijn financiën. Hij heeft een redelijk goed inkomen, maar dat gaat allemaal naar zijn bewindvoerder in Drenthe. De man vertelt dat hij maar € 10,- per week krijgt. Van zijn vakantiegeld heeft hij eenmalig € 20,- gekregen. Het is echter erg weinig, terwijl de man voldoende geld op zijn rekening lijkt te hebben staan. De man is door de woonvoorziening waar hij verblijft, naar de gemeente gestuurd. Daar is hij geweest, maar die verwees hem weer naar zijn bewindvoerder. De man voelt zich van het kastje naar de muur gestuurd en krijgt geen uitleg waarom hij maar zo weinig geld krijgt per week.
De ombudsman vraagt toestemming aan de man om contact op te nemen met het WIJ-team. De man vindt dat prima. De WIJ-manager zegt de ombudsman vervolgens toe dat een van de medewerkers contact met de man zal opnemen. De man komt een week later terug om te vertellen dat hij contact heeft gehad met het WIJ-team en dat die gaan uitzoeken hoe het zit. Dat is mooi en daarmee eindigen de bemoeienissen van de ombudsman.


Deel deze pagina op

Nieuws

Parkeerplaats opgeofferd

20 februari 2019

Het plaatsen van een oplaadpunt voor elektrische auto’s zorgt bij een bewoner voor een onaangename verrassing. De man stelt dat een parkeerplaats wordt opgeofferd terwijl er voor de bewoners in de straat al onvoldoende parkeerruimte is.

lees verder »

Discussie over grafonderhoud

20 februari 2019

Een vader bezoekt al 32 jaar lang elke dag het graf van zijn dochter. De laatste jaren is hij echter ontevreden over het onderhoud.

lees verder »