Tekstgrootte
kleiner groter

Waar blijft de terugbetaling?

18.7.106 Noordelijk Belastingkantoor

Trefwoorden: afvalstoffenheffing, restitutie, toezegging

Een vrouw verkoopt in juli 2017 haar woning in Groningen. Door de verkoop heeft zij recht op teruggave van de door haar betaalde afvalstoffenheffing. Ondanks haar contacten met de gemeente en het Noordelijk Belastingkantoor (NBK) ontvangt zij de teruggave niet.

Na tussenkomst van de ombudsman zegt het NBK toe de teruggave voor de zomervakantie op haar rekening te storten. In oktober heeft de vrouw haar geld nog steeds niet ontvangen. Ze neemt opnieuw contact op met de ombudsman. Die krijgt van het NBK te horen dat de terugbetaling niet goed is verwerkt in het systeem. Het NBK zegt toe alsnog op korte termijn te betalen. Een paar dagen later meldt het NBK dat dit ook is gebeurd.

Deel deze pagina op

Nieuws

Parkeerplaats opgeofferd

20 februari 2019

Het plaatsen van een oplaadpunt voor elektrische auto’s zorgt bij een bewoner voor een onaangename verrassing. De man stelt dat een parkeerplaats wordt opgeofferd terwijl er voor de bewoners in de straat al onvoldoende parkeerruimte is.

lees verder »

Discussie over grafonderhoud

20 februari 2019

Een vader bezoekt al 32 jaar lang elke dag het graf van zijn dochter. De laatste jaren is hij echter ontevreden over het onderhoud.

lees verder »