Tekstgrootte
kleiner groter

Waar blijft de terugbetaling?

18.7.106 Noordelijk Belastingkantoor

Trefwoorden: afvalstoffenheffing, restitutie, toezegging

Een vrouw verkoopt in juli 2017 haar woning in Groningen. Door de verkoop heeft zij recht op teruggave van de door haar betaalde afvalstoffenheffing. Ondanks haar contacten met de gemeente en het Noordelijk Belastingkantoor (NBK) ontvangt zij de teruggave niet.

Na tussenkomst van de ombudsman zegt het NBK toe de teruggave voor de zomervakantie op haar rekening te storten. In oktober heeft de vrouw haar geld nog steeds niet ontvangen. Ze neemt opnieuw contact op met de ombudsman. Die krijgt van het NBK te horen dat de terugbetaling niet goed is verwerkt in het systeem. Het NBK zegt toe alsnog op korte termijn te betalen. Een paar dagen later meldt het NBK dat dit ook is gebeurd.

Deel deze pagina op

Nieuws

Ik weet niet hoe

11 juni 2019

Een man probeert al een jaar een afspraak met het NBK te maken over de betaling van de aanslag gemeentelijke belastingen 2018.

lees verder »

Jaarverslag 2018 ‘Hoe hoog ligt de lat?’

04 juni 2019

Klachtbehandeling is maatwerk, blijkt uit het jaarverslag 2018 van de ombudsman Groningen. Het tempo van het gemeentelijk handelen en de informatievoorziening zijn de belangrijkste thema’s.

lees verder »