Tekstgrootte
kleiner groter

Overstappen naar ander WIJ-team

18.6.120 Stichting WIJ

Trefwoorden: hulp/ondersteuning

Na zijn vertrek uit een instelling voor begeleid wonen is een man via zijn bewindvoerder in een andere instelling gekomen. Hij huurt daar een kamer en krijgt ambulante begeleiding. Van het WIJ-team in zijn buurt heeft hij hiervoor een indicatie gekregen. Maar de man is niet tevreden over de kamer en de begeleiding. De man heeft te horen gekregen dat de indicatie niet wordt verlengd. De man moet dus zijn kamer uit en is op zoek naar een oplossing. Bij zijn WIJ-team krijgt hij hiervoor geen ondersteuning en hij wil naar een ander WIJ-team.

De ombudsman neemt contact op met Stichting WIJ (WIJ) om uit te zoeken of en hoe de man over kan gaan naar een ander WIJ-team. WIJ laat weten dat de man in beginsel kan overstappen naar een ander WIJ-team. Hij moet hiervoor contact opnemen met het ‘oude’ team. Dat kan via zijn contactpersoon of, als dat moeilijk ligt via de WIJ-manager.

Het is wel wenselijk dat er een medewerker bij het andere WIJ-team werkt met de benodigde specialisatie. De ombudsman laat dit aan de man weten.

Deel deze pagina op

Nieuws

Bang voor controle

20 juni 2019

Door problemen met de bereikbaarheid van het Noordelijk Belastingkantoor, kan een vrouw haar hond niet op tijd aanmelden voor de hondenbelasting.

lees verder »

Na bijna 10 maanden blijkt bezwaar niet mogelijk

20 juni 2019

Het duurt bijna een jaar voordat en man die verhuurt via Airbnb, een reactie krijgt van het Noordelijk Belastingkantoor op zijn bezwaarschriften.

lees verder »