Tekstgrootte
kleiner groter

Kapot trottoir

19.1.012 Stadsontwikkeling

Trefwoorden: informatieverstrekking, schade

Een man ervaart al geruime tijd overlast van vrachtverkeer dat door zijn straat rijdt. Het vrachtverkeer rijdt het trottoir stuk dat voor zijn huis ligt. Het gedeelte van het trottoir dat kapot wordt gereden behoort tot de kavel van de man. De man heeft daarom het trottoir zelf meerdere malen hersteld. Dit om te voorkomen dat hij aansprakelijk wordt gesteld voor schade door ongevallen die de kapotte of omhoog gewipte tegels kunnen veroorzaken. Nadat de stoep weer is stuk gereden schrijft de man de gemeente een brief. De man vraagt de gemeente als wegbeheerder om het trottoir te herstellen en vervolgens te zorgen dat er geen verkeer meer over het trottoir kan rijden. Enkele dagen later herstelt de gemeente het trottoir. Dezelfde dag stuurt de man de gemeente een nader bericht en doet hij de gemeente enkele oplossingen aan de hand om het stuk rijden van het trottoir in de toekomst te voorkomen. De gemeente erkent dat een kapot trottoir niet veilig is voor voetgangers. Zij gaat op korte termijn echter niet over tot aanvullende maatregelen en legt de man uit waarom. De man reageert hier uitgebreid op maar ontvangt geen reactie meer van de gemeente. Hij meldt zich daarom bij de ombudsman. De gemeente erkent dat zij de laatste e-mail van de man had moeten beantwoorden en biedt hiervoor haar excuses aan. Daarnaast reageert de gemeente tijdens het onderzoek alsnog inhoudelijk op de e-mail van de man en corrigeert daarmee haar niet behoorlijke gedraging. De gemeente legt uit wie er verantwoordelijk is voor het herstel van de steeds terugkerende schade aan de stoep. Op basis van de Wegenverkeerswet 1994 is dit de gemeente. Ook bij het eventueel ontstaan van letsel of beschadiging van goederen van derden is de gemeente hiervoor aansprakelijk, ondanks het feit dat het stuk grond waarop de stoep is gelegen eigendom van de man is. Om de man tegemoet te komen heeft de gemeente, in overleg met de man, besloten 2 of 3 anti-parkeerpalen op de stoep te plaatsen. Dat is mooi.

Deel deze pagina op

Nieuws

Adres onbekend

13 augustus 2019

Een man heeft sinds 2007 een zomerhuisje op een volkstuincomplex. In 2018 hoort hij over de mogelijkheid van inschrijving op dit adres. Als hij hierover contact opneemt met de gemeente, krijgt hij tot zijn verbazing te horen dat het adres niet bestaat en zelfs nooit heeft bestaan.

lees verder »

Coulante houding gemeente

07 augustus 2019

Een vrouw laten weten dat haar uitkering is geblokkeerd. Ze probeert hierover in contact te komen met de sociale dienst en afspraken te maken over de wijze van terugbetaling, maar ze komt niet verder.

lees verder »

Rekeningnummer ten onrechte toegeschreven

07 augustus 2019

Een man beklaagt zich over de klachtafhandeling door het Noordelijk Belastingkantoor. Hij is bezig zaken te regelen voor zijn vorig jaar overleden broer. Het Noordelijk Belastingkantoor zou de teveel betaalde belasting hebben gestort op een rekening die niet van (de erven van) zijn broer is.

lees verder »