Tekstgrootte
kleiner groter

In financiële nood

19.1.040 Inkomen

Trefwoorden: uitkering, voorschot

Een man meldt zich op het spreekuur van de ombudsman omdat hij dringend een uitkering nodig heeft. Zonder een uitkering kan hij zijn huur niet betalen. De man vertelt dat hij op 11 maart 2019 een uitkering heeft aangevraagd. Omdat de sociale dienst na vier weken nog niet had beslist op zijn aanvraag heeft de man om een voorschot verzocht. Tijdens een gesprek met de sociale dienst wordt de man verteld dat hij hiervoor het bedrijfsplan van zijn broer en zwager moet aanleveren. De sociale dienst wil kunnen vaststellen dat de man daar niet werkt. Het bedrijfsplan wordt gemaild aan een medewerker van de sociale dienst. Als de man na vijf dagen met de sociale dienst belt, vertelt de telefoniste dat uit het dossier van de man niet blijkt dat het bedrijfsplan is ontvangen. Dit baart de man grote zorgen nu hij vóór 1 mei zijn huur moet betalen om een beëindiging van zijn huurcontract te voorkomen. De man wil graag voor die datum het voorschot op zijn rekening ontvangen zodat hij de huur per omgaande kan overmaken. De ombudsman neemt nog dezelfde dag contact op met de klachtenfunctionarissen van de sociale dienst. Binnen enkele dagen krijgt de ombudsman bericht dat de aanvraag van de man is toegekend. De man krijgt binnen twee werkdagen een bedrag op zijn rekening gestort, waarmee hij hopelijk de huur nog op tijd kan voldoen.


Deel deze pagina op

Nieuws

Bureau ombudsman telefonisch bereikbaar tussen 9.00 - 13.00 uur

21 oktober 2019

In verband met beperkte personele bezetting zijn wij de komende tijd alleen 's ochtends van 9.00 - 13.00 uur telefonisch bereikbaar.

lees verder »

Gemeentelijke belastingen bij verhuizing

21 oktober 2019

Een man en vrouw gaan uit elkaar en de man verhuist met één van zijn kinderen naar een andere woning. Omdat het de man onduidelijk is in hoeverre hij de oorspronkelijke belastingaanslag over 2018 na zijn verhuizing nog moet betalen neemt hij veelvuldig contact op met het Noordelijk Belastingkantoor.

lees verder »

Een antwoord blijft uit

14 oktober 2019

Een man stuurt een e-mail aan de gemeente met een vraag. Als de gemeente na vijf maanden nog steeds niet heeft gereageerd op de e-mail wendt zijn vrouw zich tot de ombudsman.

lees verder »