Tekstgrootte
kleiner groter

Ik weet niet hoe

19.7.010 Noordelijk Belastingkantoor

Trefwoorden: betalingsregeling, goede informatieverstrekking, bereikbaarheid

Een man klaagt over het Noordelijk Belastingkantoor (NBK). Hij probeert al een jaar een afspraak met het NBK te maken over de betaling van de aanslag gemeentelijke belastingen 2018 in termijnen. Dit lukt echter niet. Op het door hem ingevulde contactformulier komt geen reactie en telefonisch is het NBK niet te bereiken. De enige reactie die hij van het NBK krijgt, zijn meer brieven en betalingsherinneringen. Uiteindelijk krijgt hij zelfs een dwangbevel. Het enige wat de man wil, is een betalingsregeling met het NBK treffen. Nadat de ombudsman de klacht aan het NBK heeft voorgelegd, wordt door het NBK telefonisch contact met de man gezocht. Er is een betalingsregeling getroffen voor de gemeentelijke belastingen over 2018. Ook is afgesproken dat de man de gemeentelijke belastingen voor 2019 in termijnen mag betalen als het bedrag te hoog is om in drie maanden te betalen. Het is jammer dat de man voor dit resultaat de tussenkomst van de ombudsman nodig had.

Deel deze pagina op

Nieuws

Adres onbekend

13 augustus 2019

Een man heeft sinds 2007 een zomerhuisje op een volkstuincomplex. In 2018 hoort hij over de mogelijkheid van inschrijving op dit adres. Als hij hierover contact opneemt met de gemeente, krijgt hij tot zijn verbazing te horen dat het adres niet bestaat en zelfs nooit heeft bestaan.

lees verder »

Coulante houding gemeente

07 augustus 2019

Een vrouw laten weten dat haar uitkering is geblokkeerd. Ze probeert hierover in contact te komen met de sociale dienst en afspraken te maken over de wijze van terugbetaling, maar ze komt niet verder.

lees verder »

Rekeningnummer ten onrechte toegeschreven

07 augustus 2019

Een man beklaagt zich over de klachtafhandeling door het Noordelijk Belastingkantoor. Hij is bezig zaken te regelen voor zijn vorig jaar overleden broer. Het Noordelijk Belastingkantoor zou de teveel betaalde belasting hebben gestort op een rekening die niet van (de erven van) zijn broer is.

lees verder »