Tekstgrootte
kleiner groter

Hulp of ondersteuning? Kostbaar verschil!

19.6.005 WIJ Groningen

Trefwoorden: informatievoorziening, klachtafhandeling

Een vrouw beklaagt zich erover dat ze als leek door WIJ Groningen (WIJ) niet is gewezen op de veel goedkopere mogelijkheid van huishoudelijke hulp. In plaats daarvan kreeg de vrouw in 2018 een indicatie voor huishoudelijke ondersteuning. Ze kwam pas bij de ontvangst van de eerste factuur van het CAK achter het (grote) prijsverschil van € 18,64 per uur.
De ombudsman start een onderzoek en vraagt nadere informatie op bij WIJ. Een dag later meldt de vrouw telefonisch dat WIJ contact met haar heeft opgenomen. WIJ gaat het verschil in kosten tussen hulp en ondersteuning betalen. Enkele dagen later laat de vrouw weten blij te zijn met de oplossing, maar dat WIJ haar belofte niet is nagekomen om de vrouw te informeren over de wijze waarop.
De ombudsman gaat er achteraan bij WIJ. Die liet 2 dagen later weten dat er inmiddels met de vrouw is gebeld en dat met haar is afgesproken dat de rekening van het CAK naar het WIJ-team van Corpus den Hoorn gaat.
Met dit mooie gebaar is de klacht opgelost en is verder onderzoek niet nodig.


Deel deze pagina op

Nieuws

Adres onbekend

13 augustus 2019

Een man heeft sinds 2007 een zomerhuisje op een volkstuincomplex. In 2018 hoort hij over de mogelijkheid van inschrijving op dit adres. Als hij hierover contact opneemt met de gemeente, krijgt hij tot zijn verbazing te horen dat het adres niet bestaat en zelfs nooit heeft bestaan.

lees verder »

Coulante houding gemeente

07 augustus 2019

Een vrouw laten weten dat haar uitkering is geblokkeerd. Ze probeert hierover in contact te komen met de sociale dienst en afspraken te maken over de wijze van terugbetaling, maar ze komt niet verder.

lees verder »

Rekeningnummer ten onrechte toegeschreven

07 augustus 2019

Een man beklaagt zich over de klachtafhandeling door het Noordelijk Belastingkantoor. Hij is bezig zaken te regelen voor zijn vorig jaar overleden broer. Het Noordelijk Belastingkantoor zou de teveel betaalde belasting hebben gestort op een rekening die niet van (de erven van) zijn broer is.

lees verder »