Tekstgrootte
kleiner groter

Hulp of ondersteuning? Kostbaar verschil!

19.6.005 WIJ Groningen

Trefwoorden: informatievoorziening, klachtafhandeling

Een vrouw beklaagt zich erover dat ze als leek door WIJ Groningen (WIJ) niet is gewezen op de veel goedkopere mogelijkheid van huishoudelijke hulp. In plaats daarvan kreeg de vrouw in 2018 een indicatie voor huishoudelijke ondersteuning. Ze kwam pas bij de ontvangst van de eerste factuur van het CAK achter het (grote) prijsverschil van € 18,64 per uur.
De ombudsman start een onderzoek en vraagt nadere informatie op bij WIJ. Een dag later meldt de vrouw telefonisch dat WIJ contact met haar heeft opgenomen. WIJ gaat het verschil in kosten tussen hulp en ondersteuning betalen. Enkele dagen later laat de vrouw weten blij te zijn met de oplossing, maar dat WIJ haar belofte niet is nagekomen om de vrouw te informeren over de wijze waarop.
De ombudsman gaat er achteraan bij WIJ. Die liet 2 dagen later weten dat er inmiddels met de vrouw is gebeld en dat met haar is afgesproken dat de rekening van het CAK naar het WIJ-team van Corpus den Hoorn gaat.
Met dit mooie gebaar is de klacht opgelost en is verder onderzoek niet nodig.


Deel deze pagina op

Nieuws

Bureau ombudsman telefonisch bereikbaar tussen 9.00 - 13.00 uur

21 oktober 2019

In verband met beperkte personele bezetting zijn wij de komende tijd alleen 's ochtends van 9.00 - 13.00 uur telefonisch bereikbaar.

lees verder »

Gemeentelijke belastingen bij verhuizing

21 oktober 2019

Een man en vrouw gaan uit elkaar en de man verhuist met één van zijn kinderen naar een andere woning. Omdat het de man onduidelijk is in hoeverre hij de oorspronkelijke belastingaanslag over 2018 na zijn verhuizing nog moet betalen neemt hij veelvuldig contact op met het Noordelijk Belastingkantoor.

lees verder »

Een antwoord blijft uit

14 oktober 2019

Een man stuurt een e-mail aan de gemeente met een vraag. Als de gemeente na vijf maanden nog steeds niet heeft gereageerd op de e-mail wendt zijn vrouw zich tot de ombudsman.

lees verder »