Tekstgrootte
kleiner groter

Gemachtigde ontvangt geen besluit op bezwaar

18.1.094 SSC

Trefwoorden: informatieverstrekking, reactie

Een man klaagt bij zijn contactpersoon van de Sociale Dienst dat de gemeente het besluit op zijn bezwaar niet naar zijn gemachtigde heeft gestuurd, zoals de wet voorschrijft. Een reactie blijft echter uit.

Daarom wendt de man zich tot de ombudsman. Die krijgt van de gemeente te horen dat de klacht door een misverstand niet bij de afdeling Juridische Zaken, de verzender van het besluit is terechtgekomen. Daardoor heeft de man geen reactie op zijn klacht gekregen. De gemeente laat de ombudsman verder weten dat het verzenden van een kopie aan de gemachtigde wel de standaard werkwijze is. Maar of dit ook in het geval van de man is gebeurd, kan de gemeente niet meer nagaan. Daarvan wordt namelijk geen registratie bijgehouden. De gemeente biedt aan om het besluit alsnog met een nieuwe verzenddatum naar de gemachtigde te sturen om zo de beroepstermijn veilig te stellen. Dat vindt de ombudsman netjes.

De man meldt de ombudsman dat hij het aanbod van de gemeente op prijs stelt. Maar omdat zijn advocaat inmiddels al tijdig beroep heeft ingesteld, maakt hij hiervan geen gebruik. 

Deel deze pagina op

Nieuws

Bang voor controle

20 juni 2019

Door problemen met de bereikbaarheid van het Noordelijk Belastingkantoor, kan een vrouw haar hond niet op tijd aanmelden voor de hondenbelasting.

lees verder »

Na bijna 10 maanden blijkt bezwaar niet mogelijk

20 juni 2019

Het duurt bijna een jaar voordat en man die verhuurt via Airbnb, een reactie krijgt van het Noordelijk Belastingkantoor op zijn bezwaarschriften.

lees verder »