Tekstgrootte
kleiner groter

Gemachtigde ontvangt geen besluit op bezwaar

18.1.094 SSC

Trefwoorden: informatieverstrekking, reactie

Een man klaagt bij zijn contactpersoon van de Sociale Dienst dat de gemeente het besluit op zijn bezwaar niet naar zijn gemachtigde heeft gestuurd, zoals de wet voorschrijft. Een reactie blijft echter uit.

Daarom wendt de man zich tot de ombudsman. Die krijgt van de gemeente te horen dat de klacht door een misverstand niet bij de afdeling Juridische Zaken, de verzender van het besluit is terechtgekomen. Daardoor heeft de man geen reactie op zijn klacht gekregen. De gemeente laat de ombudsman verder weten dat het verzenden van een kopie aan de gemachtigde wel de standaard werkwijze is. Maar of dit ook in het geval van de man is gebeurd, kan de gemeente niet meer nagaan. Daarvan wordt namelijk geen registratie bijgehouden. De gemeente biedt aan om het besluit alsnog met een nieuwe verzenddatum naar de gemachtigde te sturen om zo de beroepstermijn veilig te stellen. Dat vindt de ombudsman netjes.

De man meldt de ombudsman dat hij het aanbod van de gemeente op prijs stelt. Maar omdat zijn advocaat inmiddels al tijdig beroep heeft ingesteld, maakt hij hiervan geen gebruik. 

Deel deze pagina op

Nieuws

Waar blijft de stadjerspas?

17 april 2019

Een vrouw ontvangt ondanks meerdere pogingen keer op keer geen nieuwe stadjerspas.

lees verder »

Verhuurders de dupe van gebrekkige informatievoorziening

09 april 2019

De gemeente heeft per 1 juli 2015 het kamerverhuurbeleid aangescherpt. De (onbekendheid met deze) beleidswijziging heeft tot 6 onderzoeken van de ombudsman geleid.

lees verder »