Tekstgrootte
kleiner groter

Bomen nemen zonlicht weg

17.1.068 Stadsbeheer

Trefwoorden: bomen, snoeien

Een vrouw ondervindt veel overlast van de grote bomen achter haar woning. Ze hangen over haar tuin en nemen alle zon weg uit haar huis. Ook geven ze andere overlast, zoals blad en vogelpoep. De vrouw heeft de gemeente in de afgelopen jaren meerdere malen gevraagd om de bomen te snoeien. In het voorjaar heeft zij van een wijkpostmedewerker te horen gekregen dat snoeien alleen mogelijk is als het water in de vijver waaraan haar tuin en de bomen grenzen, bevroren is. Later heeft de gemeente haar meegedeeld dat er wel zou worden gesnoeid. Ondanks het aanbod van de vrouw om via haar huis toegang te geven tot de tuin en de daarachter staande bomen, heeft de gemeente de bomen nog steeds niet gesnoeid. De vrouw heeft veel last van de situatie en wil graag een oplossing.
De gemeente laat de ombudsman weten dat zij graag naar een oplossing wil zoeken voor de bomen die inderdaad erg groot zijn geworden. Zij legt uit dat de bomen niet drastisch kunnen worden gesnoeid. De enige manier waarop de gemeente de vrouw tegemoet kan komen is door de bomen zodanig te snoeien, dat zij maximaal 20% van hun bladmassa verliezen. Er zal dan echter nog steeds weinig zon in de tuin komen. De gemeente biedt aan om de bomen alsnog op korte termijn zo maximaal mogelijk te snoeien.   
De ombudsman stelt vast dat de gemeente inzichtelijk heeft uitgelegd dat een verdergaande oplossing niet mogelijk is. Met het aanbod laat zij zien dat zij de door de vrouw ervaren overlast serieus neemt.
De gemeente heeft de ombudsman gemeld dat de vrouw gebruik maakt van het aanbod.

Deel deze pagina op

Nieuws

Onnodige gegevens opgevraagd

24 mei 2018

Een man beklaagt zich erover dat de gemeente zijn aanvraag om een bijstandsuitkering met terugwerkende kracht probeert te ontmoedigen.

lees verder »

Nakomen toezegging duurt 2 jaar

24 mei 2018

Omdat een toezegging al bijna 2 jaar oud is, legt de ombudsman de kwestie neer bij de directeur van de betreffende afdeling. Een week later laat de verantwoordelijke medewerker weten dat hij met de man tot een oplossing is gekomen.

lees verder »