U bent hier

Machtiging hoort bij klacht namens iemand anders

Trefwoorden: klachtbehandeling

Een man meldt zich bij de ombudsman omdat hij geen reactie heeft gekregen op zijn klacht. Die klacht heeft hij ingediend bij WIJ en de behandeltermijn van 6 weken is inmiddels verstreken. De ombudsman neemt contact op met klachtenfunctionaris van WIJ.
Die vertelt dat de klacht onvolledig was en dat een machtiging ontbrak van degene namens wie de man een klacht indiende. De klachtenfunctionaris heeft de man dan ook gevraagd om een machtiging en om de ontbrekende documenten (e-mails). Als zij die 3 weken later ontvangt, meldt de klachtenfunctionaris de man dat hij zo mogelijk binnen 6 weken bericht op zijn klacht zal ontvangen. Die 6- weken termijn is op het moment dat de man contact met de ombudsman opneemt nog niet om.  

Op de dag dat de termijn is verstreken, meldt de man zich opnieuw bij de ombudsman. Hij heeft nog geen reactie ontvangen. Hij wil dat de ombudsman de zaak in onderzoek neemt.
De ombudsman belt met WIJ en krijgt te horen dat de brief precies op die dag is verstuurd aan de man. Daarmee reageert WIJ alsnog op de klacht. De inhoud van de reactie kent de ombudsman niet. Mocht de man daar niet tevreden over zijn dan hoort de ombudsman graag wat de reden daarvan is.