U bent hier

Geschikte school lastig te vinden

Trefwoorden: informatievoorziening, privacy

Een vrouw meldt dat haar uitzonderlijk hoogbegaafde zoon op medische gronden al een half jaar niet meer naar school gaat. Zij en haar zoon hebben daarover een gesprek gehad met de wethouder. Binnen een dag kreeg de vrouw een mail van school waaruit bleek dat die afwist van het gesprek. Dat vindt de vrouw schending van hun privacy. Na het gesprek stelde de gemeente een analyse door een expertteam voor, maar er werd niet uitgelegd wat dat precies zou inhouden. Ze kan daarover geen contact krijgen met de betreffende medewerkers van de gemeente en dat is de reden dat ze bij de ombudsman komt. Ter onderbouwing van haar klachten laat de vrouw diverse documenten achter. Ze meldt nog dat het nieuwe schooljaar op dat moment alweer aan de gang is en haar zoon nog steeds niet weet waar hij heen kan. De ombudsman laat weten dat een klachtonderzoek er niet toe zal leiden dat haar zoon snel naar school zal kunnen.
Enkele dagen later heeft de ombudsman een gesprek met de gemeente over deze kwestie. Vanuit de gemeente zal op korte termijn een verduidelijkende brief worden gestuurd aan de vrouw. Deze brief wordt enkele dagen later aan de vrouw gemaild. Blijkbaar lost die onduidelijkheden op, want de vrouw neemt daar geen contact meer over op.
Ondertussen bestudeert de ombudsman de stukken over de privacy klacht. Uit de stukken blijkt dat de vrouw deze klacht samen met 4 andere klachten bij de gemeente heeft ingediend. Omdat de klachtbehandeling zich in een eindfase bevindt, wacht de ombudsman de schriftelijke afdoening ervan af. Mocht de schriftelijke reactie niet naar tevredenheid zijn dan kan de vrouw weer contact met de ombudsman opnemen. Dat gebeurt niet meer en daarom sluit de ombudsman het dossier.